Mooij duikt @ Mushroom Forest, Curaçao

Vanmiddag de eerste duik gemaakt bij Mushroom Forest. Junior ‘Juny’ Obersi alias Captain Goodlife heeft ons er vanuit zijn paradijsje in de baai van Santa Cruz met de watertaxi naartoe gebracht. Althans, dat was de bedoeling…. hij was al even weg om mensen op te halen en kwam maar niet terug. Na een half uurtje was zijn vrouw het zat en bracht ze ons zelf weg met een ander bootje. Goed geregeld!

Het was duidelijk dat het koraal hier te lijden heeft gehad, het is minder mooi dan dat we ons herinnerden. Waarschijnlijk is orkaan Thomas uit 2010 hier debet aan, en volgens Juny speelt El Niño ook een rol. Maar er was nog genoeg moois om te zien, het koraal heeft mooie vormen dat aan velden vol paddestoelen doet denken. We hebben veel vis gezien maar op een stuk of vijf flinke lionvissen na die bij een grote berg koraal zaten was er niet echt iets bijzonders bij dat er uitsprong.

Maximale diepte: 11,9 mtr
Watertemperatuur: 28 gr.C
Duiktijd: 54 minuten