Mooij duikt @ Porto Mari, Curaçao

De tweede duik van de dag hebben we gemaakt op Porto Mari. Maar niet nadat we eerst heerlijk hadden gelunched bij goede vriend Gijs. Gijs is de manager van Porto Mari. Het witte zandstrand hier is paradijselijk mooi en dus populair. Altijd leuk om Gijs weer te zien na een lange periode.

Bij Porto Mari heeft het rif een soort ovaalvorm met een zandvlakte ertussen. Je kunt zowel links- als rechtsaf als je het rif nadert. In de zandvlakte zijn we wel eens enorme roggen tegengekomen, vandaag vertoefden ze helaas elders. Het koraal is waanzinnig mooi bij Porto Mari. Er was veel meer vis dan bij Playa Grandi en we hebben ook behoorlijk grotere vissen gezien hier (‘stoplight parrotfish, trumpetfish). Marcel ontdekte een enorme kreeft en wat poetsgarnaaltjes (hij heeft best een goed oog voor die kleine dingen) en op het eind zagen we nog een leuk gestippeld zeeslangetje. Superduik!

Maximale diepte: 18,2 mtr
Watertemperatuur: 28 gr.C
Duiktijd: 64 minuten