MOOIJ DUIKT @ SLANGENBAAI, CURAÇAO

Onze eerste duik deze vakantie in dushi Curaçao! Heerlijk om hier weer te zijn, boven én onder water.
De vorige twee duikvakanties had Irma vaak last van haar oren waardoor duiken vrijwel onmogelijk was. Gelukkig ging nu alles goed, Marcel stelde voor direct onder water de oren vol te laten lopen met water en misschien was dit wel dé truc.
Deze eerste duik hadden we helaas niet zo heel veel zicht. Het was de afgelopen dagen erg winderig geweest dus dan komt het zand wat los van de bodem. We hebben niet heel veel bijzondere vis gezien en helaas flinke stukken dood koraal. Het lijkt hier met het jaar minder mooi te worden. Waarschijnlijk veroorzaakt door de vele duiktoeristen, de opwarming van de aarde en naar wij hoorden ook door de aanwezigheid van de raffinaderij op het eiland. Ook is het nog een gevolg van de orkaan die een paar jaar geleden veel schade op Curaçao boven én onder water heeft aangericht. Spijtig dus!
We hebben nog wel een paar leuke sepia’s gezien, een kleine barracuda een een porcupinefish.

Maximale diepte: 15,5 mtr

Watertemperatuur: 27 gr.C

Duiktijd: 56 minuten