Mooij duikt @ Meheleg, Rode Zee, Egypte

Onze allereerste duik in Eypte! We doken met de duikschool van ons resort Akassia Swiss Resort in El Qusier, een duikschool met een duitse eigenaar. Met een haast militaire geordendheid was alles daar perfect geregeld. Nog nooit zoiets meegemaakt! Je kreeg een krat met een nummer en daarbij hoorde een stukje plank in een schuur. In dat krat zaten al jouw duikspullen. Als je gingen duiken bracht je je krat naar buiten, naar een soort ‘bushalte’ waar het busje stond dat naar jouw bestemming ging. In- en uitladen hoefde je niet te doen, dat werd voor je gedaan. Ook hoefde je niet met flessen te sjouwen, dat werd voor je gedaan. Op het strand aangekomen werd er vervolgens een kleed neergelegd waarop je je duikspullen kon aantrekken, zodat er nergens zand in kwam. Ging je na het duiken de bus weer in dan veegde de chauffeur eerst je slippers schoon met een borstel. Wat een luxe!

Duiken in de Rode Zee was prachtig, we hebben veel vissen gezien die we nog niet kenden. En aangezien we geen kaart of boek hebben gekocht weten we tot op de dag van vandaag vele namen niet helaas.

Maximale diepte: 19,5 mtr
Watertemperatuur: 22 gr.C
Duiktijd: 50 minuten